De Conferentie over R 1325 in Addis Abeba, Ethiopië

MWPN organiseert in October 2012 een Conferentie in Addis Abeba, Ethiopië. Centraal staan de onderwerpen het politiek leiderschap van vrouwen en de strijd tegen sexueel geweld. Om dit doel te bereiken is de lobby gericht op de implementatie van Resolutie 1325 en op de toepassing van de rechten van vrouwen die de African Union heeft vastgelegd in het 'Protocol to the African Charter on Human and Peoples Rights and the rights of women in Africa', in juli 2003.

Uitgenodigd worden vrouwenorganisaties uit de landen  Ethiopië, Sudan, Zuid Sudan, Eritrea, Kenia,  Somalië, Djibouti. MWPN organiseert deze bijeenkomst in samenspraak met de diaspora vrouwen afkomstig uit deze landen.
Het project Addis Abeba

icon facebookicon twitter

Samen sterk!

Conflicten zijn veelal hardnekkig. Vrouwen ervaren de gevolgen daarvan het meest. Resolutie 1325 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dringt er op aan lokale vrouwen een positie te geven bij vredesinitiatieven. Mensenrechten van vrouwen en meisjes moeten worden gerespecteerd. MWPN werkt samen met migranten- en vluchtelingenvrouwen aan de aanvaarding wereldwijd en de uitvoering van R 1325.

 

 

  • Laatste Nieuws

    • Programma “Religie draagt vrouwelijk leiderschap” van het platform Vrouwen en Duurzame VredeZondag 15 september 2013 12.30 uur-18.00 uur Kontakt der Kontinenten Soesterberg. Met bijdragen van Esther Mombo professor aan de St. Paul’s universiteit in Limuru, Kenia, lees verder
    • Het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede (VDV) heeft het initiatief genomen tot een nieuw project: Vrede, Religie en vrouwelijk leiderschap,  (Religie als inspiratiebron voor vrouwelijk leiderschap op het gebied van Vrede en Verzoening). Lees verder  • Onze sponsors

  • Nieuwsbrief